nieuws

Justitie ziet af van vervolging ex-medewerker Kondor Wessels

bouwbreed Premium

Justitie heeft een schikking getroffen met een voormalig medewerker van Kondor Wessels Projecten in de zaak rond oud-wethouder Sjoerd Swane van Maarssen.

De voormalig manager van de Volker Wessels-dochter werd door het Openbaar Ministerie (OM) in verband gebracht met dubieuze giften aan Swane, destijds wethouder ruimtelijke ordening in Maarssen. Justitie ziet af van vervolging omdat de feiten waarvan hij werd verdacht “geruime tijd geleden hebben plaatsgevonden”, aldus de officier van justitie. De verdachte facturen dateren uit 2005.

De zaak tegen Swane kwam gisteren wel voor de rechter. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen, belastingfraude en valsheid in geschrifte. De politicus kwam niet opdagen; hij is al jaren voortvluchtig.

Reageer op dit artikel