nieuws

Imtech sterker in Groot-Brittannië door overname

bouwbreed Premium

Imtech neemt het Britse technologisch onderhoudsbedrijf Inviron over. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt.

Met Inviron voegt Imtech een bedrijf toe dat met 1100 medewerkers een omzet boekt van ruim 140 miljoen euro. De overname wordt in contanten betaald en zal direct bijdragen aan de winst van Imtech. Hoeveel de technisch dienstverlener uit Gouda voor Inviron neertelt, is niet naar buiten gebracht.

Inviron – in 2003 voortgekomen uit technologieconcern ABB – is een van de weinige volledig in technisch onderhoud en beheer gespecialiseerde ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk. Omdat Imtech er vooral actief is op de nieuwbouwmarkt, breidt de onderneming met de overname haar activiteiten in de Engeland, Schotland en Wales flink uit. “We kunnen nu aan een groter klantenbestand in heel Groot-Brittannië de combinatie van nieuwbouw en technologisch onderhoud en beheer aanbieden”, aldus Imtech-topman René van der Bruggen.

Ook geografisch wordt de reikwijdte van Imtech in Groot-Brittannië vergroot. Inviron telt tien regionale vestigingen, onder andere in Londen, Glasgow, Manchester, Derby en Ipswich. Het hoofdkantoor is gevestigd in Birmingham. Inviron heeft ook eigen kantoren op Britse luchthavens. Daardoor krijgt Imtech toegang tot “het omvangrijke en kansrijke segment luchthavens”.

Reageer op dit artikel