nieuws

Hof: BAM had stijging prijzen direct moeten doorgeven

bouwbreed Premium

Aannemers moeten hun opdrachtgevers direct waarschuwen voor voorziene prijsstijgingen, willen ze de extra kosten aan hen kunnen doorberekenen.

Dat valt op te maken uit een recent arrest van het Haagse gerechtshof in een geschil tussen BAM en Multi Veste. Het hof komt daarin tot de conclusie dat het bouwconcern “te laat” zijn opdrachtgever heeft geïnformeerd over het doorvoeren van een prijsverhoging op het Arnhemse Musiskwartier-project, begin maart 2004. BAM liet een kleine twee maanden verstrijken tussen het moment dat de prijsstijging van staal intern bekend was en het moment dat Multi Veste op de hoogte werd gesteld.

Volgens de rechter had BAM de opdrachtgever “zo spoedig mogelijk” moeten waarschuwen. “Dat betekent dat BAM per omgaande contact met Multi Veste had moeten opnemen”, aldus het hof.

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel