nieuws

Haven Lage Weide krijgt Europese subsidie

bouwbreed

Europa stelt 2,8 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het uitdiepen van de havens in Lage Weide en voor de eerste aanlegfase van de Parkpergola in het Leidsche Rijn Park in Utrecht. Het geld komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Voor het uitdiepen van de havens in Lage Weide is 2 miljoen beschikbaar. Daardoor […]

Europa stelt 2,8 miljoen euro subsidie beschikbaar voor het uitdiepen van de havens in Lage Weide en voor de eerste aanlegfase van de Parkpergola in het Leidsche Rijn Park in Utrecht. Het geld komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Voor het uitdiepen van de havens in Lage Weide is 2 miljoen beschikbaar. Daardoor krijgen ook grotere schepen vanuit het Amsterdam-Rijnkanaal toegang tot de havens, wat het bedrijvengebied revitaliseert, de distributiefunctie versterkt en de economie een impuls geeft. Het schept bovendien nieuwe mogelijkheden voor vervoer over water, waardoor de CO2-uitstoot kan verminderen.

Reageer op dit artikel