nieuws

Grootformaat dakpan vast met Multi klikhaak

bouwbreed

Nelskamp Dakpannen heeft voor de verankering van zijn grootformaat keramische dakpannen de klemhaak doorontwikkeld tot de Multi klikhaak.

Deze haak, die net als de klemhaak ‘blind’ is weggewerkt, wordt in de kopsluiting gezet en vastgeschroefd in de onderliggende panlat. De dakpan is onderin aan de achterzijde voorzien van een uitsparing. De bovenliggende dakpan wordt met deze uitsparing over de Multi klikhaak geplaatst. Door hem aan te drukken klemt de haak zich in de uitsparing.

De firma uit het Duitse Schermbeck belooft een maximale verankering, zowel aan de boven- als onderzijde van de dakpan. Bovendien hebben tests uitgewezen dat de klikhaak de pan langer op zijn plek houdt dan andere panhaken. Volgens Nelskamp is de Multi klikhaak ook zeer geschikt bij verticale toepassing van dakpannen en gevelbekleding.

Reageer op dit artikel