nieuws

Gevel weerspiegelt leerproces

bouwbreed

Roosendaal‘De grilligheid van het leertraject’ wil Architectenbureau 37B uit Heeze uitbeelden met de glazen gevel van het Tinbergen College in Roosendaal. Thermal uit Roosendaal werkte het ontwerp technisch uit en tekende voor de uitvoering. De samenbouw luistert nauw, vindt John Brands van Thermal. Hij noemt de gevel ‘een mooie legpuzzel’ waarvan niet één stukje gelijk […]

Roosendaal‘De grilligheid van het leertraject’ wil Architectenbureau 37B uit Heeze uitbeelden met de glazen gevel van het Tinbergen College in Roosendaal. Thermal uit Roosendaal werkte het ontwerp technisch uit en tekende voor de uitvoering. De samenbouw luistert nauw, vindt John Brands van Thermal. Hij noemt de gevel ‘een mooie legpuzzel’ waarvan niet één stukje gelijk is aan een ander. Alle puzzelstukjes zijn genummerd, zodat de monteurs vanaf de tekening direct de plek vinden waar het paneel moet komen. Fabrikant AGC vormde de geveldelen uit hoogwaardig (geluid)isolerend dubbelglas. De elementen zitten in een raster dat Wicona levert als Wictec 50. De gevel beslaat de eerste, tweede en derde verdieping van het gebouw. Aan weerszijden van het gebouw zit een kleinere variant van de gevel. In de aula komt straks een soort vliesgevel waarvan het ontwerp aansluit op dat van de buitengevel. Het glas van de buitengevel is in twee kleuren getint. De kleuren vormen verticale banen. Brands denkt dat de montage nog zes tot zeven weken duurt. Thermal begon ruim twee weken geleden met het gevelwerk.

Foto: Boyd Brian Smith; tekst: Jean Quist

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels