nieuws

Gerritse IJzerwaren neemt Beukers IJzerhandel over

bouwbreed

Gerritse IJzerwaren neemt Beukers IJzerhandel in Hilversum over. Als het aan algemeen directeur Kees Gerritse ligt, is het de eerste in een lange reeks acquisities. “Wij willen blijven groeien.”

De afgelopen twee jaar opende Gerritse vijf nieuwe vestigingen. “In februari hebben wij een nieuwe vestiging in Ridderkerk geopend en in mei openen wij een nieuwe vestiging in Rotterdam.” September vorig jaar nam investeerder H2 Equity Partners een controlerend belang in de ijzerhandel. Sindsdien is het bedrijf op overnamepad. “Naast het openen van nieuwe vestigingen willen wij ook groeien door het verwerven van bedrijven die goed bij Gerritse passen. We zijn met een hele hoop partijen in gesprek.” Aantallen wil hij liever niet noemen.

Directeur Frank Beukers van Beukers IJzerhandel (12 werknemers) is blij met de overname. “De aansluiting bij Gerritse biedt ons bedrijf de mogelijkheid om binnen onze regio zelfstandig verder te groeien en tegelijkertijd te profiteren van de schaal van Gerritse IJzerwaren.”

De ijzerwarengroothandelketen bestaat uit 24 vestigingen in West- en Midden-Nederland. De onderneming heeft momenteel zo’n 3 procent van de markt in handen, schat de directeur. “Dat willen we in vijf á tien jaar uitbreiden naar 10 tot 15 procent. We zijn momenteel ongeveer de nummer drie van Nederland. Dat willen we graag blijven. We zien dat collega-bedrijven ook uitbreiden, dus kunnen wij niet achterblijven.”

Meeademen

Gerritse IJzerwaren is vooral actief in de bouw-, onderhouds- en installatiebranche. In 2010 behaalde de firma met circa 300 medewerkers een omzet van circa 55 miljoen euro, tegenover 65 miljoen in 2009. “We hebben zo’n 15 procent ingeleverd, maar dat is helemaal niet slecht als je naar het marktgemiddelde kijkt. We ademen met de markt mee.” Over de toekomst van zijn branche is de directeur gematigd positief. “We stuiteren momenteel door het dieptepunt heen.”

Reageer op dit artikel