nieuws

‘Geen grootschalig alternatief voor cement’

bouwbreed

Grootschalige vervanging van de huidige cementsoorten door alternatieven die minder bijdragen aan de CO2-emissie, ligt niet in het verschiet. Dat stelt het Cement- en Betoncentrum uit Den Bosch. “Waar we niet omheen kunnen is het gebruik van portlandklinker en dus van kalksteen, de drager van CO2”, aldus de belangenorganisatie. Jaarlijkse productie CO2-arme cementen van enkele […]

Grootschalige vervanging van de huidige cementsoorten door alternatieven die minder bijdragen aan de CO2-emissie, ligt niet in het verschiet. Dat stelt het Cement- en Betoncentrum uit Den Bosch. “Waar we niet omheen kunnen is het gebruik van portlandklinker en dus van kalksteen, de drager van CO2”, aldus de belangenorganisatie. Jaarlijkse productie CO2-arme cementen van enkele tonnen lijkt mogelijk, de wereld heeft echter zo’n 2 miljard ton cement per jaar nodig.

Reageer op dit artikel