nieuws

Duurzaamheidsnorm Bouwfonds helpt beleggers

bouwbreed

Bestaande meetmethodes om de duurzaamheid van vastgoed vast te stellen zijn ontoereikend. Dat vindt Bouwfonds REIM. Reden te komen met een eigen maatstaf om zaken als locatie, uitstraling en flexibiliteit beter bij de beoordeling te betrekken.

Gangbare meetmethodes zoals BREEAM, LEED, GreenCalc+ en GPR Gebouw houden in de ogen van Bouwfonds REIM nog onvoldoende rekening met beleggingsaspecten. Beleggers willen graag geld steken in duurzame ontwikkeling. Voor hen betekent dat: duurzaam rendement. Daarop zijn de meetmethodes onvoldoende afgestemd, motiveert Bouwfonds REIM zijn initiatief.

Diens LOG-model focust extra op de op aspecten Locatie, Object en Gebruiker (LOG). Daarmee moet een beter inzicht worden gegeven in de mogelijkheden van een gebouw. De methode is ontworpen als aanvulling op GPR Gebouw en zou geschikt zijn voor alle soorten vastgoed.

Reageer op dit artikel