nieuws

Donner: Meerprijs ouderenhuis valt mee

bouwbreed

Donner onderschrijft dat er door toenemende vergrijzing de komende jaren veel woningen voor ouderen moeten worden gebouwd. “Een belangrijke volkshuisvestelijke uitdaging”, noemt hij dat zelf. De minister weigert echter te geloven dat huurders de dupe zouden worden van die noodzaak. Advocatenbureau Dudok Bouw- en Vastgoedrecht vreest dat wel. Dudok wil dat de minister de WSW-regels […]

Donner onderschrijft dat er door toenemende vergrijzing de komende jaren veel woningen voor ouderen moeten worden gebouwd. “Een belangrijke volkshuisvestelijke uitdaging”, noemt hij dat zelf. De minister weigert echter te geloven dat huurders de dupe zouden worden van die noodzaak.

Advocatenbureau Dudok Bouw- en Vastgoedrecht vreest dat wel. Dudok wil dat de minister de WSW-regels voor ouderenhuisvesting versoepelt. Donner doet dat niet, omdat de meerprijs van een huis voor ouderen niet zo hoog zou zijn. Hij ontkent niet dat bijzondere bejaardenvoorzieningen meerkosten meebrengen, maar stelt dat een huis voor ouderen over het algemeen ook kleiner zal zijn. Dat levert besparing op, redeneert de minister, die zich baseert op ‘onafhankelijk’ onderzoek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels