nieuws

DHV en Must onderzoeken mogelijkheden Spelen

bouwbreed

DHV en Must Stedebouw gaan onderzoeken waar de faciliteiten moeten komen als Nederland de Olympische Spelen van 2028 gaat organiseren. Vooral de locatie van het Olympisch Stadion, het persdorp, het Olympisch dorp, het zwemstadion en het basketbalstadion zijn belangrijk. “Daarvoor kijken we alleen naar de Randstad, omdat de locaties niet te ver uit elkaar mogen […]

DHV en Must Stedebouw gaan onderzoeken waar de faciliteiten moeten komen als Nederland de Olympische Spelen van 2028 gaat organiseren.

Vooral de locatie van het Olympisch Stadion, het persdorp, het Olympisch dorp, het zwemstadion en het basketbalstadion zijn belangrijk. “Daarvoor kijken we alleen naar de Randstad, omdat de locaties niet te ver uit elkaar mogen liggen”, aldus een woordvoerder.

De onderzoekers wegen de kosten, de te verwachten opbrengsten en de mogelijkheden om faciliteiten al eerder of na de Spelen te gebruiken, tegen elkaar af. Daarbij wordt rekening gehouden met de eisen van het IOC. Medio april moeten DHV en Must een beeld van de mogelijkheden hebben.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels