nieuws

De sponsor Nemef‘Speed Skating Academy mooi referentieproject’

bouwbreed

Nemef behoort tot de sponsoren van de onlangs geopende Speed Skating Academy in Inzell. Deze opleiding wil onbekend schaatstalent een kans geven. ‘‘Een innovatief idee, dat uitstekend past bij onze vernieuwende producten’’, meent Maarten Hogervorst, hoofd marketing en communicatie bij de Apeldoornse fabrikant van hang- en sluitwerk.

Het initiatief voor de Speed Skating Aacademy is afkomstig van schaatspromotor Marnix Wieberdink. Hij heeft het voormalige ziekenhuis van het Zuid-Duitse stadje ingericht voor de begeleiding van jonge schaatstalenten. Met dit ‘sportinternaat’, dat hij half-schertsend ook wel aanduidt als ‘medaillefabriek’, wil Wieberdink de schaatssport naar een hoger niveau tillen. Doel van de academie is talent op te leiden dat in eigen land niet goed uit de verf komt omdat daar de begeleiding en de faciliteiten ontbreken. De leerlingen van de academie zijn afkomstig uit landen waar de schaatssport minder goed is ontwikkeld dan in traditionele schaatsnaties als Nederland en Noorwegen. Wieberdink noemde in dit verband bijvoorbeeld China, Kazachstan en Zuid-Korea. Als coach is oud-wereldkampioen sprint Jeremy Wotherspoon ingehuurd.

Wieberdinks initiatief blijkt een aantrekkelijk podium voor bedrijven om hun producten te promoten. Aan sponsors heeft de academie geen gebrek. Schaatsen is immers een populaire sport. Een bedrijf dat zich associeert met de promotie ervan, komt automatisch ook in de schijnwerpers te staan.

‘‘Ook Nemef is er trots op als sponsor en supporter een bijdrage te hebben geleverd aan de totstandkoming van de Speed Skating Academy’’, zegt Maarten Hogervorst. Nemef heeft alle elektro-mechanische sloten, beslag en toegangsdragers uit het nieuwe, onlangs op de Bouwbeurs geïntroduceerde Radaris Evolution concept geleverd voor zowel de toegangsdeuren als de binnendeuren. Hogervorst: ‘‘Hiermee is de Speed Skating Academy voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van toegangscontrole.’’

De academie valt extra in het oog doordat hij vrijwel naast de nieuwe schaatshal in Inzell staat. Dat maakt sponsoring nog eens zo aantrekkelijk. ‘‘We hebben langs deze weg contacten kunnen leggen met architecten die mogelijk betrokken worden bij de bouw van een nieuwe schaatshal in Heerenveen’’, vertelt Hogervorst. ‘‘Als je hebt meegewerkt aan de inrichting van de Speed Skating Academy, is dat een mooi referentieproject. Kortom, wij hopen hiermee een aantal projecten te kunnen scoren.’’

Ook in de sfeer van relatiebeheer kan deze sponsoring zijn vruchten afwerpen. Hogervorst: ‘‘We hebben nu ook de mogelijkheid met klanten richting Inzell te reizen.’’ En tot slot is de academie een uitgelezen testomgeving. ‘‘Wij kunnen er in alle rust nieuwe producten uitproberen.’’

Sport is voor Nemef het sponsorgebied bij uitstek. Nemef kan zo benadrukken dat het bedrijf een belangrijk raakvlak heeft met topsport: vernieuwing. Eerder zette het bedrijf met succes judokampioen Dennis van der Geest op de sponsorlijst. De keuze voor deze mediagenieke topsporter leverde veel publiciteit op. Hogervorst: ‘‘Jong talent heeft een vernieuwend imago. Datzelfde imago streven wij na voor onze producten.’’

Reageer op dit artikel