nieuws

Crisis vormt lakmoesproef voor directeuren bouwbedrijven

bouwbreed

Crisis vormt lakmoesproef voor directeuren bouwbedrijven

Het functioneren van het management is een belangrijke factor geworden die bepaalt of financiers wel of niet met een wankelend bouwbedrijf door willen. Dat zegt Bert Bruning, algemeen directeur van kredietverzekeraar Atradius.

“Als plannen keer op keer niet waargemaakt worden, heeft dat te maken met het management”, zegt Bruning. “Je belooft winst, maar maakt verlies en komt dus niet na wat je belooft. Dat zet druk op de financiering. Misschien vind je nog wat ruimte hier en daar, maar op een gegeven moment houdt het op en keert de wal het schip.” Banken, garantieverzekeraars en kredietverzekeraars willen dan niet verder meer met het bedrijf.

De crisis vormt een lakmoesproef voor directeuren van bouwbedrijven. Bruning kent ook bedrijven die saneren en daarna focussen op wat wel goed gaat. Prima. Het gaat erom: hoe ga je als bouwbedrijf om met de situatie?”

Lees hier het hele artikel!

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels