nieuws

Buffers verbeterd na wateroverlast

bouwbreed Premium

Waterschap Roer en Overmaas gaat de komende tijd buffers vergroten om wateroverlast in Zuid-Limburg bij hevige regen tegen te gaan. Ook komen er extra verhogingen langs de Geleenbeek en de Geul. Zo wil het schap overstromingen zoals in november 2010 en afgelopen januari in onder meer Schinnen en Valkenburg voorkomen. Er liepen toen 27 waterbuffers […]

Waterschap Roer en Overmaas gaat de komende tijd buffers vergroten om wateroverlast in Zuid-Limburg bij hevige regen tegen te gaan. Ook komen er extra verhogingen langs de Geleenbeek en de Geul. Zo wil het schap overstromingen zoals in november 2010 en afgelopen januari in onder meer Schinnen en Valkenburg voorkomen. Er liepen toen 27 waterbuffers over.

In totaal gaat het schap de komende jaren 130 buffers aanleggen of uitbreiden.

Reageer op dit artikel