nieuws

Bouwdivisie Ackermans & Van Haaren spint garen bij aandeel Deme

bouwbreed

Het 50-procentsaandeel in Deme heeft de bouwdivisie van het Belgische Ackermans & Van Haaren (AvH) geen windeieren gelegd.

Deme voegde 58,3 miljoen euro (2009 51,5 miljoen euro) toe aan het nettoresultaat van de divisie bouw, bagger en concessies, dat daarmee uitkwam op 58,7 miljoen euro. (2009 50,8 miljoen euro).

Andere onderdelen van de bouwdivisie boekten hierbij vergeleken bescheiden winsten of verliezen. Algemene Aannemingen Van Laere (100 procent AvH) had een moeilijk jaar door een terugval in het segment van de grotere bouwprojecten. Verschillende grote projecten zoals winkelcentra en het Rijksarchief in Brussel werden opgeleverd. Met 0,5 miljoen euro winst bleef het bedrijf net in de zwarte cijfers. De aannemer signaleert een lichte opleving in de markt. De orderportefeuille voor 2011 is daardoor al wat beter gevuld.

De omzet van Deme groeide in 2010 met 28 procent. Ondanks de economische crisis in Europa wist het concern hier nog goed te scoren. Ook in het Midden-Oosten, India, Australië, West-Afrika en Zuid-Amerika werden goede zaken gedaan.

De nationale Maatschappij der Pijpleidingen (75-procentsaandeel) liet zijn netwerk afgelopen jaar zoals het was en verdiende daarmee netto 1,5 miljoen euro. Haveninfraspecialist Rent-a-Port (45-procentsaandeel) timmerde flink aan de weg maar leed per saldo een verlies van 1,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel