nieuws

Bouw sportzone Sittard kost 160 miljoen euro

bouwbreed

De aannemers Meulen en Jongen beginnen in mei met de bouw van de Sportzone in Sittard. Het project kost 160 miljoen euro. De gemeente Sittard-Geleen hakte begin deze week de knoop door om met de bouw te beginnen. In de eerste bouwfase wordt een sport- en onderwijsboulevard, inclusief de afbouw van het Fortunastadion, aangepakt. Die […]

De aannemers Meulen en Jongen beginnen in mei met de bouw van de Sportzone in Sittard. Het project kost 160 miljoen euro. De gemeente Sittard-Geleen hakte begin deze week de knoop door om met de bouw te beginnen.

In de eerste bouwfase wordt een sport- en onderwijsboulevard, inclusief de afbouw van het Fortunastadion, aangepakt. Die moet eind volgend jaar klaar zijn.

In deze boulevard komen een sportgroothandel en een fastfoodketen, evenals een sport- en een onderwijsgebouw. Dit scholencomplex is bedoeld voor 1000 mbo- en 400 vmbo-leerlingen van Leeuwenborgh Opleidingen en het Da- Capo College. Deze fase levert 400 manjaren werk op. Deze eerste fase gaat 64 miljoen euro kosten.

De hele sportzone moet eind 2016 klaar zijn.

Reageer op dit artikel