nieuws

Boskalis boekt recordomzet

bouwbreed Premium

Toevoeging van de activiteiten van Smit heeft Boskalis vorig jaar een recordomzet bezorgd van 2,7 miljard euro en een recordwinst van 311 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 402 miljoen euro. De kernactiviteit baggeren en grondverzet deed het kwantitatief iets minder dan in 2009. De omzet van 1,8 miljard afgelopen jaar was met een verschil van 13 miljoen euro een fractie kleiner dan het jaar ervoor. Belangrijk vindt topman Peter Berdowski vooral dat het hiermee behaalde bedrijfsresultaat met 320 miljoen euro (ebit) “uitzonderlijk goed” is.

Lange remweg

Vanwege onzekerheden durft hij geen verwachting uit te spreken voor dit jaar. Wel gaat hij ervan uit dat de cijfers iets minder mooi zullen zijn. Berdowski beschouwt 2011 als een overgangsjaar, waarin de gevolgen van de crisis – laatcyclisch – beginnen door te werken. “Wij hebben een lange remweg”, verklaart hij dit bouwtypische fenomeen. Hij denkt dat vanaf volgend jaar het hele bedrijf alweer de vruchten begint te plukken van het wereldwijde herstel.

Lees hier meer over de toekomstverwachting en de vernieuwing van de vloot van Boskalis!

Reageer op dit artikel