nieuws

Betonpuin via droog proces gereinigd

bouwbreed

De Theo Pouw Groep gaat vanaf juni in Eemshaven betonpuin reinigen met een droog proces. De nieuwe techniek heet Advanced Dry Recovery (ADR) en is ontwikkeld door Conag en Inashco met subsidie van Agentschap NL. Conag (Concrete Aggregates) in Vught is in 2009 opgericht; Inashco (Incinerator Ash Company) in Rotterdam is in 2008 ontstaan als […]

De Theo Pouw Groep gaat vanaf juni in Eemshaven betonpuin reinigen met een droog proces. De nieuwe techniek heet Advanced Dry Recovery (ADR) en is ontwikkeld door Conag en Inashco met subsidie van Agentschap NL. Conag (Concrete Aggregates) in Vught is in 2009 opgericht; Inashco (Incinerator Ash Company) in Rotterdam is in 2008 ontstaan als spin-off van de TU Delft. De gepatenteerde techniek wordt al toegepast bij de reiniging van avi-bodemas door Heros in Zeeland. Het betonpuin wordt ontdaan van kunststof, hout en metaal. Van het schone granulaat gaat de grove fractie naar de beton- en de fijne fractie naar de cementindustrie.

De nieuwe techniek zou economisch rendabel zijn, in tegenstelling tot nat reinigen.

Reageer op dit artikel