nieuws

BAM-topman: bankroet in bouw zegen voor de sector

bouwbreed

De ondergang van grote bouwers als Midreth en Heddes is pijnlijk voor de bedrijven zelf, maar een zegen voor de markt. Dat vindt topman Nico de Vries van BAM.

Volgens de bestuursvoorzitter van Nederlands grootste bouwconcern, dat donderdag zijn jaarcijfers publiceerde, is de capaciteit in de sector momenteel te groot. “Die zal echt omlaag moeten, willen er weer gezonde verhoudingen ontstaan”, aldus De Vries.

Hij heeft er dan ook geen enkele moeite mee dat er links en rechts bouwbedrijven omvallen. “We hebben jaren geleden afgesproken dat we de markt zijn gang laten gaan. Ja, dan vallen er bedrijven uit. Ik juich dat proces van harte toe, al wens ik natuurlijk niemand persoonlijk een faillissement toe. Voor de sector als geheel is het goed dat er capaciteit verdwijnt.”

De Vries verwacht dat er dit jaar nog meer prominente bouwondernemingen het loodje zullen leggen.

Reageer op dit artikel