nieuws

Analysesysteem signaleert legionella binnen half uur

bouwbreed

Binnen een half uur geeft een analysetechniek van HydroScope en Innosieve Diagnostics of en hoeveel van welke soort legionellabacterie een watermonster bevat. Beide partijen denken over een jaar de eerste handelsuitvoering te leveren. De techniek bestaat uit het filteren, zichtbaar maken en tellen van legionellabacteriën. Die worden met een speciale zeef uit het water gehaald. […]

Binnen een half uur geeft een analysetechniek van HydroScope en Innosieve Diagnostics of en hoeveel van welke soort legionellabacterie een watermonster bevat. Beide partijen denken over een jaar de eerste handelsuitvoering te leveren. De techniek bestaat uit het filteren, zichtbaar maken en tellen van legionellabacteriën. Die worden met een speciale zeef uit het water gehaald. Een markeerstof doet de micro-organismen opkleuren. Een automatische microscoop maakt een foto van het filter met bacteriën en telt de kleurmarkeringen. De methode is toegespitst op de gevaarlijkste legionellasoorten. De test moet volgens Kevin Kanters van Hydrocscope uiteindelijk ‘in het veld’ kunnen worden gebruikt.

Reageer op dit artikel