nieuws

Witpaard voortaan los van Arcadis

bouwbreed

Arcadis draagt de activiteiten van stedenbouwkundig bureau Witpaard over aan het management. Witpaard (30 werknemers) wordt verzelfstandigd door middel van een management buy-out door de directie van de onderneming. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. Het bureau werd eind 2004 onderdeel van Arcadis. Het zou de lokale marktpositie van Arcadis in Noord- en Oost-Nederland moeten versterken. […]

Arcadis draagt de activiteiten van stedenbouwkundig bureau Witpaard over aan het management. Witpaard (30 werknemers) wordt verzelfstandigd door middel van een management buy-out door de directie van de onderneming. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Het bureau werd eind 2004 onderdeel van Arcadis. Het zou de lokale marktpositie van Arcadis in Noord- en Oost-Nederland moeten versterken. De synergie tussen beide bedrijven viel echter tegen. “Witpaard kan beter concurreren in de lokale omgeving, terwijl Arcadis zich vooral richt op de grotere, meer complexe projecten”, aldus Rob Mooren, directeur van Arcadis Nederland. “In dat geval is het beter om apart verder te gaan.”

Reageer op dit artikel