nieuws

Wijma en FNV sluiten akkoord

bouwbreed Premium

Houthandel Wijma in Kampen en FNV Meubel & Hout hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij het bedrijf. De vakbond is tevreden met het resultaat. “Ontslagen werknemers krijgen een goede aanvulling op hun WW”, zegt onderhandelaar Joukien Haan. “Daarnaast wordt geld gereserveerd voor de aanvullende pensioenregeling.” Wijma moet reorganiseren omdat het bedrijf kampt met […]

Houthandel Wijma in Kampen en FNV Meubel & Hout hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij het bedrijf. De vakbond is tevreden met het resultaat. “Ontslagen werknemers krijgen een goede aanvulling op hun WW”, zegt onderhandelaar Joukien Haan. “Daarnaast wordt geld gereserveerd voor de aanvullende pensioenregeling.”

Wijma moet reorganiseren omdat het bedrijf kampt met onvoldoende betrouwbare rondhoutleveranties uit West-Afrika en een steeds goedkopere verwerking van rondhout in de exportlanden. Wijma ziet zich daarom gedwongen om zijn zagerij definitief te sluiten. Het bedrijf heeft 110 werknemers. Hoeveel ontslagen er precies gaan vallen, wil FNV niet zeggen.

Reageer op dit artikel