nieuws

Wienerberger voor helft in Tondach

bouwbreed Premium

Wienerberger heeft zijn aandeel in dakpannenfabrikant Tondach Gleinstätten verdubbeld tot 50 procent. De andere helft van het bedrijf blijft familiebezit. Wienerberger vergroot zijn inbreng dankzij een uitruil met partner Monier. Beide bedrijven werken, vooral gericht op de Oost-Europese markten, samen in enkele joint ventures. Monier hevelt zijn aandelen in Tondach over naar Wienerberger en betaalt […]

Wienerberger heeft zijn aandeel in dakpannenfabrikant Tondach Gleinstätten verdubbeld tot 50 procent. De andere helft van het bedrijf blijft familiebezit.

Wienerberger vergroot zijn inbreng dankzij een uitruil met partner Monier. Beide bedrijven werken, vooral gericht op de Oost-Europese markten, samen in enkele joint ventures.

Monier hevelt zijn aandelen in Tondach over naar Wienerberger en betaalt bovendien 40 miljoen euro. Wienerberger staat van zijn kant inbreng van Bramac af aan Monier, dat volledig eigenaar wordt van de betondakpannenfabriek. Tondach Gleinstätten beschikt in elf landen in Midden- en Oost-Europa over twaalf vestigingen voor de fabricage van dakpannen.

Reageer op dit artikel