nieuws

Werkgelegenheid in Rotterdam groeit

bouwbreed

De Rotterdamse werkgelegenheid blijft vanaf 2009 groeien. Mede daarom zet de Maasstad in op aantrekkelijke woning en kantoren.

Uit de Economische Verkenning Rotterdam 2011 blijkt dat de stijgende trend te danken is aan banengroei in de zorgsector en de zakelijke dienstverlening. Ook de haven draaide in 2010 prima. Vasthouden van hoogopgeleide werknemers is voor het gemeentebestuur speerpunt. Dat lukt steeds beter, “mede doordat we aantrekkelijke woonmilieus bouwen. Daar gaan we dus mee door”, zegt wethouder Jeannette Baljeu (Haven & Economie).

Ondanks leegstand van kanto-ren (bijna 10 procent) wil Rotterdam ook in dit segment bouwen, vooral in het Central District. De stad lobbyt met de Neprom in Den Haag voor een sloopregeling om incourante kantoren uit de markt te nemen en grote bedrijven met aantrekkelijke nieuwbouw te paaien.

Reageer op dit artikel