nieuws

Waterschap anticipeert op klimaatverandering

bouwbreed

Het Zuid-Limburgse waterschap Roer en Overmaas gaat gefaseerd 130 regenwaterbuffers vergroten. In de eerste helft van dit jaar worden 35 buffers aangepakt in vijftien Limburgse gemeenten. Dat gebeurt in verband met de klimaatverandering die voor steeds hevigere en meer langdurige regenbuien zorgt. Om zowel landelijk als stedelijk gebied tegen water- en modderoverlast te beschermen heeft […]

Het Zuid-Limburgse waterschap Roer en Overmaas gaat gefaseerd 130 regenwaterbuffers vergroten. In de eerste helft van dit jaar worden 35 buffers aangepakt in vijftien Limburgse gemeenten.

Dat gebeurt in verband met de klimaatverandering die voor steeds hevigere en meer langdurige regenbuien zorgt. Om zowel landelijk als stedelijk gebied tegen water- en modderoverlast te beschermen heeft het waterschap zo’n 350 regenwaterbuffers aangelegd. Het schap moet een beschermingsniveau van één overstromingsrisico in 25 jaar garanderen. Daarvoor moet de bergingsinhoud van 130 regenwaterbuffers worden vergroot.

Reageer op dit artikel