nieuws

Vijf mensen fulltime bezig met monteren en uitdelen van handtrolleys met draagtas

bouwbreed

De prijs voor de populairste beursgadget lijkt op de eerste dag al vergeven. De handtrolleys van materialenhandel Kelfort, voorzien van een draagtas met logo, zijn niet aan te slepen.

Volgens inkoper Robbert de Jong deed het bedrijf het idee op in China.

“We zagen dit soort trolleys ook op de Kantonfair in China. Ze domineerden daar de hele beurs, door een trolley met een doos met logo erop weg te geven. Wij hebben het ontwerp aangepast: bezoekers krijgen onze trolley met een draagtas eraan.”

Kostbaar

Het bedrijf kocht 10.000 exemplaren en wil er dagelijks een kleine 2000 weggeven. “Twee jaar geleden gingen we rond met gratis rode emmers, en daar hadden we minder mensen voor nodig. Nu staan vijf mensen fulltime trolleys te monteren en uit te delen.” De promotiestunt is een kostbare grap. Een trolley, gefabriceerd in China, kost het bedrijf per stuk drie dollar. “Maar dat is nog zonder de kosten van het uitdelen op de beurs, en het voormonteren en stickeren in onze werkplaats in Heerhugowaard.”

Toch heeft De Jong het ervoor over. “Het is het absoluut waard. Onze naam is overal op de BouwBeurs te zien.” Lachend: “De rode emmers die wij twee jaar geleden hadden, worden nu uitgedeeld door Fischer, maar die verdwijnen meteen in de tassen aan onze trolleys.”

Hal 12, stand C024

Reageer op dit artikel