nieuws

Vakbonden hekelen cao-voorstel kleinmetaal

bouwbreed

Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen kunnen zich niet vinden in de cao-voorstellen van de werkgevers in de kleinmetaal. De werkgevers willen de cao zonder loonsverhoging op alle onderdelen verslechteren, aldus de bonden. “Opleiding in eigen tijd, schrappen in ouderendagen, afschaffen van grenzen aan werktijden, verlaging van ziektegeld”, vat FNV de voorstellen samen. De werkgevers […]

Vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen kunnen zich niet vinden in de cao-voorstellen van de werkgevers in de kleinmetaal.

De werkgevers willen de cao zonder loonsverhoging op alle onderdelen verslechteren, aldus de bonden. “Opleiding in eigen tijd, schrappen in ouderendagen, afschaffen van grenzen aan werktijden, verlaging van ziektegeld”, vat FNV de voorstellen samen.

De werkgevers stellen tevens voor een cao voor 24 maanden af te sluiten. “Het lijkt erop dat ze de slechte arbeidsvoorwaarden van buitenlandse vaklieden op bijvoorbeeld de Maasvlakte willen toepassen op de vaste vaklieden”, zegt vakbondsbestuurder Jan Berghuis. “Wij willen een fatsoenlijke en gelijke behandeling voor iedereen.”

De Metaal en Techniek-cao geldt voor ongeveer 330.000 werknemers bij ruim 30.000 verschillende bedrijven. De cao-onderhandelingen beginnen komende week.

Reageer op dit artikel