nieuws

Uitbreiding A4 Dinteloord – Bergen op Zoom een feit

bouwbreed Premium

Het tracébesluit Dinteloord-Bergen is een feit. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) heeft het document ondertekend. Dat maakt Rijkswaterstaat bekend.

Het besluit betreft een stuk snelweg tussen Dinteloord en Bergen op Zoom, waarmee de A4 wordt uitgebreid. Het tracé moet in 2013 in gebruik worden genomen en krijgt een lengte van 21 kilometer. De afstand tussen Rotterdam en de grens met België kan dan 30 procent sneller worden afgelegd dan momenteel.

De nieuwe snelweg krijgt vijf viaducten, twee bruggen en twee onderdoorgangen. Ook komt er het eerste aquaduct van Noord Brabant. Verder komen er faunatunnels en ecoduikers en wordt ter hoogte van de Steenbergse vliet de ecologische verbindingszone doorgezet. De snelweg krijgt twee keer twee rijstroken. De kosten van het project bedragen 250 miljoen euro. Rijkswaterstaat verwacht dat in 2020 op werkdagen gemiddeld 60.000 automobilisten per etmaal over de weg zullen rijden.

Over de uitbreiding van de A4 wordt reeds decennia gesteggeld. Zo werd tien jaar terug het plan voor het oostelijk tracé rond Steenbergen gedeeltelijk vernietigd. Daarna ontstond het plan om A4 ten westen van deze gemeente uit te breiden en deze uitbreiding te voorzien van een aquaduct. Dit bleek economisch haalbaar door tijdig marktpartijen bij de plannen te betrekken.

Reageer op dit artikel