nieuws

Toren schuift stukje op

bouwbreed Premium

De middeleeuwse Bagijnetoren in Delft is 15 meter opgeschoven. Dat was nodig, zo maakt spoorbeheerder ProRail bekend, omdat de 700 jaar oude toren in de weg staat bij de aanleg van een spoortunnel. Deze loopt onder de toren door en om te voorkomen dat het historische bouwwerk beschadigd zou raken, is besloten hem een stukje […]

De middeleeuwse Bagijnetoren in Delft is 15 meter opgeschoven. Dat was nodig, zo maakt spoorbeheerder ProRail bekend, omdat de 700 jaar oude toren in de weg staat bij de aanleg van een spoortunnel. Deze loopt onder de toren door en om te voorkomen dat het historische bouwwerk beschadigd zou raken, is besloten hem een stukje opzij te schuiven. De verplaatsing is overigens slechts tijdelijk. In de zomer wordt het gevaarte weer teruggeplaatst op zijn oude plekje. De spoortunnel met een lengte van 2,3 kilometer wordt aangelegd door de Combinatie Crommelijn. Deze bestaat uit Aannemingsmaatschappij CFE, Mobilis en de Dura Vermeer Groep.Foto: Peter van Mulken

Reageer op dit artikel