nieuws

Toneeltoren methollewandsystemen

bouwbreed

NieuwegeinBouwbedrijf Züblin Nederland bouwt in Nieuwegein een theatercomplex aan het Stadhuisplein. Het complex omvat onder meer een parkeergarage met 650 plaatsen, een grote zaal met 650 stoelen en een kleine zaal met tweehonderd stoelen, een theatercafé, een aantal foyers en boven in het gebouw een kunstencentrum voor muziek-, dans- en theateropleiding van het Nieuwegeinse cultuurcentrum […]

NieuwegeinBouwbedrijf Züblin Nederland bouwt in Nieuwegein een theatercomplex aan het Stadhuisplein. Het complex omvat onder meer een parkeergarage met 650 plaatsen, een grote zaal met 650 stoelen en een kleine zaal met tweehonderd stoelen, een theatercafé, een aantal foyers en boven in het gebouw een kunstencentrum voor muziek-, dans- en theateropleiding van het Nieuwegeinse cultuurcentrum De Kom. Medewerkers van Züblin werken aan een toneeltoren die wordt uitgevoerd met hollewandsystemen. Zij stellen de wanden vanaf een loopbrug. De elementen bestaan uit twee gekoppelde verloren bekistingsplaten van beton. Na het stellen worden zij gevuld met stortbeton. Hollewandsystemen leveren een besparing op door het ontbreken van een wandbekisting en minder kraankosten. Het theatercomplex is een ontwikkeling van de gemeente Nieuwegein. Het ontwerp is afkomstig van de Architekten Cie uit Amsterdam, maar de parkeergarage is ontworpen door KCAP Architects & Planners uit Rotterdam. Züblin Nederland is de hoofdaannemer. Het project moet nog in 2011 worden opgeleverd.

Foto: Ton Borsboom; tekst: Frans van Velden

Reageer op dit artikel