nieuws

Thyssen Krupp pakt 21 procent meer orders

bouwbreed

Thyssen Krupp heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar 21 procent meer orders binnengekregen dan in dezelfde periode van 2009. De grootste staalproducent van Europa noteerde voor 11,3 miljard euro aan nieuwe opdrachten.

Het staalconcern realiseerde in het slotkwartaal van 2010 een omzet van 11,4 miljard euro, 22 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal medewerkers steeg met enkele duizenden tot 178.291.

Voor zijn groei leunt Thyssen Krupp bepaald niet op de bouwbranche. Bestuursvoorzitter Ekkehard Schulz signaleert dat in de meeste industrielanden de bouwactiviteiten nog steeds afnemen. Grote uitzonderingen zijn China, India en Brazilië, waar de bouw sterk aantrekt.

Het herstel bij Thijssen Krupp stoelt vooral op de aantrekkende vraag naar auto’s en machines. De automobielindustrie verkocht vorig jaar 20 procent meer voertuigen en verwacht snel weer op het productieniveau van voor de crisis te zitten. De Duitse machinebouwers fabriceren al weer op 84 procent van hun capaciteit. Na twaalf jaar heeft topman Schulz de leiding overgedragen aan Heinrich Hiesinger. De nieuwe voorzitter functioneerde eerder als bestuurder van elektronicaconcern Siemens.

Reageer op dit artikel