nieuws

‘Stimuleren starter is eenvoudig’

bouwbreed

Met een tijdelijke vrijstelling van de overdrachtsbelasting kan de overheid starters op de woningmarkt eenvoudig stimuleren, zeggen Elco Brinkman en Wienke Bodewes. “Zo’n specifieke belastingverlaging moge wartaal lijken in tijden van miljardenbezuinigingen, maar het tegendeel is het geval”, schrijven de voorzitters van Bouwend Nederland en Neprom in Cobouw. De overheid verlaagt met deze maatregel de […]

Met een tijdelijke vrijstelling van de overdrachtsbelasting kan de overheid starters op de woningmarkt eenvoudig stimuleren, zeggen Elco Brinkman en Wienke Bodewes. “Zo’n specifieke belastingverlaging moge wartaal lijken in tijden van miljardenbezuinigingen, maar het tegendeel is het geval”, schrijven de voorzitters van Bouwend Nederland en Neprom in Cobouw.

De overheid verlaagt met deze maatregel de hypotheeklasten voor toetreders en vergroot per saldo de inkomsten voor de staatskas. “Starters kopen een bestaande woning en de vertrekkende eigenaren daarvan dragen uiteraard wel overdrachtsbelasting af bij de aankoop van hun volgende woning.”

> Pagina 11: ‘Eigen huis voor starters kan snel’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels