nieuws

Rockwool op vingers getikt om misleidende reclame

bouwbreed Premium

Rockwool heeft zich schuldig gemaakt aan misleidende uitlatingen en ongeoorloofde vergelijkende reclame. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door Stybenex, de vereniging van eps-producenten. Steenwolfabrikant Rockwool wekte in een brochure de indruk dat kunststof isolatiematerialen, zoals eps, in hun uiteindelijke toepassing kunnen leiden tot brandgevaarlijke situaties. Volgens de rechter […]

Rockwool heeft zich schuldig gemaakt aan misleidende uitlatingen en ongeoorloofde vergelijkende reclame. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank bepaald in een rechtszaak die was aangespannen door Stybenex, de vereniging van eps-producenten.

Steenwolfabrikant Rockwool wekte in een brochure de indruk dat kunststof isolatiematerialen, zoals eps, in hun uiteindelijke toepassing kunnen leiden tot brandgevaarlijke situaties. Volgens de rechter kan het bedrijf die bewering echter onvoldoende hard maken.

Rockwool mag de gewraakte brochure van de rechtbank niet langer uitgeven, op straffe van een dwangsom van maximaal een half miljoen euro.

De fabrikanten van isolatiematerialen van eps (piepschuim) en minerale wol liggen al jaren met elkaar overhoop. Dat heeft al tot meerdere rechtszaken geleid.

Reageer op dit artikel