nieuws

Rel op Bouwbeurs over aluminium raam

bouwbreed Premium

Op last van de rechtbank is maandag een nieuw raamsysteem van Interdam van de stand op de Bouwbeurs verwijderd.

Concurrent Metaglas meent dat de Interdam het auteursrecht op haar eigen slanke aluminium raam schendt.

Directeur Heske Groenendaal van Metaglas schakelde direct haar advocaat in die van de Utrechtse rechter toestemming kreeg het kozijn van Interdam in beslag te laten nemen. Dat het patent van Metaglas twee jaar terug afliep maakt het volgens Groenendaal niet tot een kansloze zaak. Er rust ook auteursrecht op het profiel.

Interdam laat het er niet bij zitten en heeft Metaglas aansprakelijk gesteld voor alle schade die het bedrijf leidt. Waarschijnlijk dient er deze week nog een kort geding om het kozijn terug te krijgen en alsnog tentoon te kunnen stellen.

Reageer op dit artikel