nieuws

Prysmian krijgt groen licht voor overname Draka

bouwbreed

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van Draka door branchegenoot Prysmian. De twee worden samen wereldmarktleider voor zowel glasvezelkabel als voor gewone kabels, maar dat brengt de concurrentie niet in gevaar, laat eurocommissaris mededinging Joaquín Almunia weten. Volgens de commissie is de markt voor deze kabels zeer gefragmenteerd met heel veel […]

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van Draka door branchegenoot Prysmian. De twee worden samen wereldmarktleider voor zowel glasvezelkabel als voor gewone kabels, maar dat brengt de concurrentie niet in gevaar, laat eurocommissaris mededinging Joaquín Almunia weten.

Volgens de commissie is de markt voor deze kabels zeer gefragmenteerd met heel veel andere kleinere toeleveranciers. Prysmian houdt derhalve voldoende concurrentie over, zelfs op die soorten kabel waar Prysmian en Draka elkaar overlappen. Bij het onderzoek heeft de commissie geen rekening kunnen houden met het kartelonderzoek naar de branche waar Prysmian wel bij betrokken is, maar Draka niet.

Reageer op dit artikel