nieuws

Projectmanagement op tabletcomputer

bouwbreed

CTB uit Ede introduceert op Bouw en ICT de toepassing van projectmanagement op de iPad, de tabletcomputer van Apple. De software is Microsoft Dynamics NAV 4PS Costruct. De verbinding met internet vindt plaats via WiFi. “Het is dus geen Apple app”, licht Marcel van Noord van CTB toe. “Technisch werkt het, maar zo’n tablet vraagt […]

CTB uit Ede introduceert op Bouw en ICT de toepassing van projectmanagement op de iPad, de tabletcomputer van Apple. De software is Microsoft Dynamics NAV 4PS Costruct. De verbinding met internet vindt plaats via WiFi. “Het is dus geen Apple app”, licht Marcel van Noord van CTB toe. “Technisch werkt het, maar zo’n tablet vraagt een heel andere manier van werken.” Een voorbeeld is het aanwijzen van en klikken op knoppen, of het selecteren, invoeren en wijzigen van tekst. Dat gebeurt door met vingers het scherm aan te raken. De toegepaste software is echter ontwikkeld voor een computer met muis en toetsenbord. “We gaan het verder ontwikkelen”, verzekert Van Noord. Met een tablet kan overal de actuele status van een bouwproject worden bekeken.

Hal 5, stand E 029

Reageer op dit artikel