nieuws

Pleistergips voor natte ruimten

bouwbreed

Saint-Gobain Gyproc introduceert met Unique WR pleistergips voor natte ruimten. Ad van den Bos van de leverancier uit Vianen adviseert het als alternatief voor zand-cementpleisters. “Dit traditionele materiaal voldoet goed maar de verwerking levert wat klachten op. Stukadoors krijgen er nogal eens uitslag van.” In de woorden van Van den Bos is Unique WR lichter […]

Saint-Gobain Gyproc introduceert met Unique WR pleistergips voor natte ruimten. Ad van den Bos van de leverancier uit Vianen adviseert het als alternatief voor zand-cementpleisters. “Dit traditionele materiaal voldoet goed maar de verwerking levert wat klachten op. Stukadoors krijgen er nogal eens uitslag van.”

In de woorden van Van den Bos is Unique WR lichter af te smeren dan zand-cementmengsels. Het pleistergips hecht als drager voor tegelwerk aan onder meer gipsplaten en -blokken en aan cellenbeton. Poreuze materialen moeten eerst worden voorgestreken. De open tijd is volgens de leverancier langer dan die van zand-cementmengsels.

Reageer op dit artikel