nieuws

Pak’s aangetroffen in bagger sloot Mariapolder

bouwbreed

In de bagger van een sloot binnen het werkgebied van waterschap Hollandse Delta is een verhoogde concentratie pak’s aangetroffen. Oppervlaktewater en grondwater zijn niet verontreinigd.

Dat blijkt uit een onderzoek dat het waterschap uitvoerde in drie sloten in en rondom de Mariapolder, in het Zuid-Hollandse Strijensas. Pak’s zijn chemische stoffen die ontstaan als organisch materiaal wordt verbrand. Vermoedelijk is de verontreiniging veroorzaakt door de brand die op 5 januari woedde bij Chemie-Pack in Moerdijk. Er worden vooralsnog geen maatregelen genomen om de verontreiniging te verwijderen. Omdat de sloot volgend jaar wordt gebaggerd, neemt het waterschap binnenkort nogmaals bodemmonsters.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels