nieuws

Organisch ontwerp

bouwbreed

Met een ruime bocht met een straal van 200 meter zwiert de fly-over straks over twee vaarten een weg en een spoorlijn. Het organische ontwerp is duidelijk familie van dat van de Julianabrug in Zaandam, waarmee Haskoning Architecten eerder de Betonprijs in de wacht sleepte. In de binnenbocht opent de Waarderpolder zich naar de automobilisten. […]

Met een ruime bocht met een straal van 200 meter zwiert de fly-over straks over twee vaarten een weg en een spoorlijn.

Het organische ontwerp is duidelijk familie van dat van de Julianabrug in Zaandam, waarmee Haskoning Architecten eerder de Betonprijs in de wacht sleepte. In de binnenbocht opent de Waarderpolder zich naar de automobilisten. In de buitenbocht wordt de blik volgens architect Joris Smits gestuurd door het ritme van de gekromde lichtmasten. Die krullen van de buitenrand helemaal tot midden boven het wegdek.

Reageer op dit artikel