nieuws

Opdrachtenportefeuille baggeraarJan de Nul flink gegroeid

bouwbreed

De Belgische waterbouwer Jan de Nul heeft in de laatste maanden van 2010 voor meer dan een miljard euro aan opdrachten binnengehaald. De orderportefeuille groeide naar 3,1 miljard euro.

De orderstroom komt uit alle hoeken van de wereld. Een groot aantal landen in Azië, Australië, Europa, Afrika en Latijns-Amerika blazen in de bus en doen het wegvallen van orders uit het Midden-Oosten (Dubai) vergeten.

Om de klandizie te bedienen, blijft Jan de Nul investeren in nieuwe schepen. Recent zijn twee nieuwe middelgrote sleephopperzuigers besteld. Deze zijn speciaal ontworpen om te opereren in beperkte en ondiepe wateren. Een contract is rond voor een valpijp- en mijnbouwschip met een werkdiepte tot twee kilometer. Verder zijn twee grote zelfvarende cutterzuigers in aanbouw.

Jan de Nul weet door te dringen tot de gesloten Chinese markt, blijkens een contract voor havenwerken in Ying Kou en Jing Tang. Andere Aziatische landen waar het bedrijf orders binnenhaalde, zijn India, Vietnam en Papoea Nieuw Guinea.

Voor de verworven werken in Latijns-Amerika mogen de schepen opstomen naar een groot aantal steden in Mexico, Peru, Argentinië, Colombia, Brazilië en Panama.

Op de Bahama’s zal het bedrijf steun en bijstand verlenen bij de vernieuwing van een olieterminal. Nieuwe Europese projecten liggen in de Noordzee bij de Shetlandeilanden, Rusland en Duitsland.

De werving van personeel draait op volle toeren, meldt het bedrijf. Vorig jaar trad de vijfhonderdste ingenieur toe tot het personeelsbestand. De teller staat momenteel op 5416 wereldwijd.

Reageer op dit artikel