nieuws

Onderzoek naar integriteit KNSF Vastgoed

bouwbreed

De gemeente Muiden laat onafhankelijk onderzoek doen naar mogelijke belangenverstrengeling tussen KNSF Vastgoed en het gemeentebestuur. In het bijzonder wordt onderzoek gedaan naar de relatie van CDA-fractievoorzitter Dirk-Jan Methorst met KNSF-directeur Ferry Holzhaus.

De onderzoeken worden uitgevoerd op nadrukkelijk verzoek van de gemeenteraad. De politiek is verbolgen over de bekendmaking van de CDA-fractievoorzitter eind vorig jaar dat hij een band onderhoudt met de directeur van KNSF Vastgoed. Niet alleen werkt Holzhaus twee dagen in de week voor zijn mediabedrijf Forline. Holzhaus is sinds een jaar ook mede-eigenaar van dat bedrijf.

Bureau Berenschot onderzoekt de mogelijke belangenverstrengeling tussen Methorst en KNSF. Consultant Peter van Zundert, oud-korpschef van het KLPD, bekijkt in brede zin de verhouding tussen gemeente en vastgoedbedrijf. Methorst heeft steeds ontkend dat sprake is van belangenverstrengeling.

KNSF Vastgoed, dochterbedrijf van investeringsmaatschappij KNSF, wil op het terrein van de voormalige kruitfabriek aan de rand van Muiden woningen bouwen . De herontwikkeling van het terrein is al jaren een heet hangijzer. In 2002 maakten KNSF, gemeente en provincie Noord-Holland de afspraak om 1475 woningen en 75.000 vierkante meter kantoren te bouwen. Maar de inwoners van Muiden willen niks weten van grootschalige bouwplannen.

Reageer op dit artikel