nieuws

Milieuprestatie blijftin Bouwbesluit

bouwbreed Premium

Het berekenen van de milieuprestatie van een gebouw verdwijnt niet uit het nieuwe Bouwbesluit. Dat zei Peter van Veen van het ministerie van Binnenlandse Zaken op het symposium van de Stichting Bouwkwaliteit over de Nationale Milieudatabase. Na een kritisch rapport van het Adviescollege Toetsing Administratieve Lasten (Actal) leek sprake van het schrappen van de eis […]

Het berekenen van de milieuprestatie van een gebouw verdwijnt niet uit het nieuwe Bouwbesluit. Dat zei Peter van Veen van het ministerie van Binnenlandse Zaken op het symposium van de Stichting Bouwkwaliteit over de Nationale Milieudatabase.

Na een kritisch rapport van het Adviescollege Toetsing Administratieve Lasten (Actal) leek sprake van het schrappen van de eis uit het Bouwbesluit, maar onder meer de NVTB, Bouwend Nederland en de Metaalunie vroegen dat niet te doen. Het zou kunnen leiden tot nieuwe eisen aan de milieuprestatie op het niveau van lagere overheden. Van Veen zei dat de minister het verzoek zal honoreren. Het nieuwe Bouwbesluit schrijft voor de milieuprestatiecoëfficient (mpc) van een gebouw te berekenen, maar een bouwwerk hoeft nog niet aan een bepaalde prestatie te voldoen.

Reageer op dit artikel