nieuws

Midreth verder onder de vlag van Volker Wessels

bouwbreed

Volker Wessels neemt Midreth alsnog in zijn geheel over. Het failliete bouwbedrijf wordt ondergebracht bij dochteronderneming Bébouw. Het bouwconcern heeft een akkoord bereikt over de overname van de orderportefeuille, goodwill, know-how en intellectuele eigendommen van Midreth. Zeker 35 werknemers van de Mijdrechtse aannemer krijgen een dienstverband bij Volker Wessels aangeboden. “Dat aantal kan toenemen als […]

Volker Wessels neemt Midreth alsnog in zijn geheel over. Het failliete bouwbedrijf wordt ondergebracht bij dochteronderneming Bébouw.

Het bouwconcern heeft een akkoord bereikt over de overname van de orderportefeuille, goodwill, know-how en intellectuele eigendommen van Midreth. Zeker 35 werknemers van de Mijdrechtse aannemer krijgen een dienstverband bij Volker Wessels aangeboden. “Dat aantal kan toenemen als we erin slagen meer projecten binnen te halen”, zegt woordvoerder Dorien Wietsma van Volker Wessels. De bouwonderneming onderhandelt momenteel met opdrachtgevers over voortzetting van de Midreth-projecten.

Bébouw, dat zeventig werknemers heeft, zal na de inlijving van Midreth verder gaan onder de naam Bébouw-Midreth. Als uitvalsbasis van de nieuwe onderneming zal het Midreth-kantoor in Mijdrecht gaan dienen. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.Vorige week kwam al naar buiten dat Volker Wessels de 27 lopende bouwprojecten van Midreth wil voortzetten. Hoeveel opdrachtgevers inmiddels hebben ingestemd met Volker Wessels als nieuwe hoofdaannemer, kon de woordvoerder vrijdag niet aangeven. “De gesprekken zijn nog in volle gang.”

Razendsnel

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van Midreth door Volker Wessels razendsnel goedgekeurd. Volgens de toezichthouder was er dan ook geen tijd te verliezen. “De stilstand van de lopende bouwprojecten en het terugtrekken van opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers kunnen leiden tot onherstelbare schade”, aldus de NMa.

Midreth moest eind vorige maand uitstel van betaling aanvragen vanwege betalingsproblemen. Op 14 februari werd het bedrijf failliet verklaard door de Utrechtse rechtbank. In hoogtijdagen telde Midreth 180 werknemers en was de bouwer goed voor een omzet van rond de 200 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels