nieuws

Mebin schrapt veertig arbeidsplaatsen

bouwbreed

-Mortelbedrijf Mebin schrapt in totaal veertig arbeidsplaatsen. Dat meldt vakbond FNV Bouw & Infra. Het bedrijf sluit betoncentrales in onder meer Brunssum, Steenwijk, Beverwijk en Zwijndrecht. Hoeveel centrales er precies gesloten worden, is bij de vakbond niet bekend. FNV meldt wel dat de meeste betoncentrales die op de nominatie stonden voor sluiting, al stilgelegd zijn. […]

-Mortelbedrijf Mebin schrapt in totaal veertig arbeidsplaatsen. Dat meldt vakbond FNV Bouw & Infra.

Het bedrijf sluit betoncentrales in onder meer Brunssum, Steenwijk, Beverwijk en Zwijndrecht. Hoeveel centrales er precies gesloten worden, is bij de vakbond niet bekend. FNV meldt wel dat de meeste betoncentrales die op de nominatie stonden voor sluiting, al stilgelegd zijn. “De overigen zullen in 2011 volgen.”

Mebin en de vakbond zijn inmiddels een sociaal plan overeengekomen. Hierin is onder meer een werk-naar-werk-traject en een financiële vergoeding voor ontslagen medewerkers vastgelegd. “Wij hebben het aantal gedwongen ontslagen sterk kunnen verminderen”, aldus onderhandelaar Willem Linders. Hij kan niet zeggen om hoeveel gedwongen ontslagen het zal gaan.

Mebin is onderdeel van Heidelberg Cement (omzet 2010: 11,8 miljard euro). Het bedrijf was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel