nieuws

Magneetboormachine met accu van Metabo

bouwbreed

Metabo brengt in april een magneetkernboormachine uit met een accu. De fabrikant zegt daarmee de eerste te zijn die een dergelijke boormachine zonder stroomkabel levert. De machine klemt zichzelf met een regelbare permanente magneet vast op een stalen ondergrond waarna de boorder een gat kan maken in het werkstuk. De magnetische voet heeft een prismavorm. […]

Metabo brengt in april een magneetkernboormachine uit met een accu. De fabrikant zegt daarmee de eerste te zijn die een dergelijke boormachine zonder stroomkabel levert. De machine klemt zichzelf met een regelbare permanente magneet vast op een stalen ondergrond waarna de boorder een gat kan maken in het werkstuk. De magnetische voet heeft een prismavorm. De machine blijft daarmee stabiel op ronde vormen als buizen met een diameter van 90 tot 300 millimeter diameter. Metabo levert zijn Mag 28 LTX 32 met twee accu’s van elk 25,2 volt. Een lading is goed voor twaalf gaten van 32 millimeter diameter. De machine draait met twee snelheden kernboren tot 32 millimeter diameter rond en spiraalboren tot 13 millimeter diameter. De maximale boordiepte bedraagt 50 millimeter.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels