nieuws

Loodvervanger blijft vervormbaar

bouwbreed

EPDM Systems uit Lemelerveld brengt een loodvervanger op de markt die evenals bladlood vervormbaar blijft. De vervangerbestaat uit een laag ethyleen propyleen en monomeer (epdm) met een wapening van buigzaam strekmetaal en een vlies. Het product heet Ecoflex, een weinig onderscheidende naam die veel leveranciers voor allerlei bouwproducten gebruiken. EPDM Systems stelt dat Ecoflex een […]

EPDM Systems uit Lemelerveld brengt een loodvervanger op de markt die evenals bladlood vervormbaar blijft. De vervangerbestaat uit een laag ethyleen propyleen en monomeer (epdm) met een wapening van buigzaam strekmetaal en een vlies. Het product heet Ecoflex, een weinig onderscheidende naam die veel leveranciers voor allerlei bouwproducten gebruiken.

EPDM Systems stelt dat Ecoflex een levensverwachting heeft van meer dan 20 jaar. Voor binnen- en buitenhoeken en manchetten zijn prefab hulpstukken verkrijgbaar. Ecoflex kan in elke lengte tot zo’n 10 meter worden aangebracht. Om opwaaien te voorkomen, kan een waterkering van Ecoflex worden vastgezet met Uniflex MS lijmkit, zowel bij overlappen als op de ondergrond. In een spouwmuur wordt de loodvervanger verlijmd tegen het binnenspouwblad en mechanisch bevestigd met een klemstrip.

Ecoflex laat zich makkelijk bewerken met een schaar, aandrukrol en klopper. Voor het aftekenen is een wit schrijvende pen nodig.

Reageer op dit artikel