nieuws

Limburgse havens anticiperen op groei

bouwbreed

De tien Limburgse binnenhavens gaan nauwer samenwerken op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Daartoe tekenen de provincie Limburg en de betrokken havenwethouders donderdag een intentieovereenkomst. De tien Limburgse havens hebben al 15 miljoen rijksgeld binnengehaald voor investeringen. De havens willen ruimte en infrastructuur efficiënter benutten om de groei van het goederenvervoer op te vangen. […]

De tien Limburgse binnenhavens gaan nauwer samenwerken op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Daartoe tekenen de provincie Limburg en de betrokken havenwethouders donderdag een intentieovereenkomst. De tien Limburgse havens hebben al 15 miljoen rijksgeld binnengehaald voor investeringen.

De havens willen ruimte en infrastructuur efficiënter benutten om de groei van het goederenvervoer op te vangen. De Maasroute is binnenkort geschikt voor tweebaksduwvaart en vier-laagscontainervaart tot Born en voor schepen met een diepgang van 3,5 meter. De investeringen zijn nodig om bedrijven meer mogelijkheden te geven bij de overslag en opslag van bulk- en stukgoed en containers.

Reageer op dit artikel