nieuws

Kerktoren op zijn plaats

bouwbreed Premium

SliedrechtTerwijl het verkeer werd stilgelegd, hesen twee kranen van 200 en 400 ton gisteren langs de A15 bij Sliedrecht het prefab betonnen torenelement voor een kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente op zijn plaats. Het 40 ton wegende en 23 meter lange element werd vervaardigd bij Multibeton BV in Vianen. Dit bedrijf leverde ook de overige […]

SliedrechtTerwijl het verkeer werd stilgelegd, hesen twee kranen van 200 en 400 ton gisteren langs de A15 bij Sliedrecht het prefab betonnen torenelement voor een kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente op zijn plaats.

Het 40 ton wegende en 23 meter lange element werd vervaardigd bij Multibeton BV in Vianen. Dit bedrijf leverde ook de overige betonnen elementen voor de kerk, hier nog door stalen schoren gestut. De toren vormt het sluitstuk van een constructie waarvan de delen als puzzelstukjes in elkaar passen.

De kerk (566 zitplaatsen) wordt gebouwd in combinatie met een schoolgebouw en opgetrokken in baksteen. De gevels van de kerk en de school lopen naadloos in elkaar over. Bij de school worden de raampartijen voorzien van helder gekleurde vlakken. In de gevels van de kerkzaal komen hoge verticale raampartijen die het karakter van een kerkgebouw versterken.

Het ontwerp is van architectenbureau Roos en Ros uit Oud-Beijerland. Het project wordt gebouwd door Ouwehand Bouw uit Gorinchem. De oplevering volgt omstreeks de zomervakantie.

Foto: Guido Benschop; tekst: Peter de Lange

Reageer op dit artikel