nieuws

Hars repareert hout in waterbouw

bouwbreed Premium

De gebruikelijke reactie op te grote aantasting van een ‘natte’ houtconstructie is: weg ermee en vervangen door een nieuwe. De Protekta-groep maakt al jaren gebruik van epoxyhars die Sjaak Bisseling ontwikkelde voor aangetaste constructies van droog hout. Nu heeft hij octrooi op een verbijzondering daarvan voor de waterbouw. En één voor de werkwijze die de […]

De gebruikelijke reactie op te grote aantasting van een ‘natte’ houtconstructie is: weg ermee en vervangen door een nieuwe. De Protekta-groep maakt al jaren gebruik van epoxyhars die Sjaak Bisseling ontwikkelde voor aangetaste constructies van droog hout. Nu heeft hij octrooi op een verbijzondering daarvan voor de waterbouw. En één voor de werkwijze die de kosten van een duikteam bespaart.

> pagina 12: Repareren van hout vaak goedkoper dan vervangen

Reageer op dit artikel