nieuws

Groen licht voor uitbreiding Frans openbaar vervoer

bouwbreed Premium

De Franse regering heeft voor 78 openbaarvervoerprojecten met een totale lengte van 600 kilometer het licht op groen gezet. De totale investeringskosten worden berekend op 7,5 miljard euro waarvan de staat 590 miljoen voor haar rekening wil nemen. De lijst van minister Nathalie Kosciusko-Morizet van ecologie en ontwikkeling omvat onder meer 29 nieuwe tramlijnen over […]

De Franse regering heeft voor 78 openbaarvervoerprojecten met een totale lengte van 600 kilometer het licht op groen gezet. De totale investeringskosten worden berekend op 7,5 miljard euro waarvan de staat 590 miljoen voor haar rekening wil nemen. De lijst van minister Nathalie Kosciusko-Morizet van ecologie en ontwikkeling omvat onder meer 29 nieuwe tramlijnen over 152 kilometer, waarmee Franse steden de steeds populairdere tram opnieuw een duw in de rug geven. Daarnaast komen er twee metrolijnen van samen 14 kilometer, een in Lille en een in Rennes.

Reageer op dit artikel